اقتصاد سوریه

اقتصاد سوریه

اقتصاد سوریه - کلیه فعالیت های تجاری اقتصادی سوریه

اقتصاد سوریه : آیا می دانستید که سوریه تا قبل از سالهای بحران، تنها صادرکننده ی کالا از میان اعضای اتحادیه ی عرب بوده است؟! اقتصاد سوریه در زمانی نه چندان دور از پویا ترین اقتصاد های خاورمیانه بود، گرچه سیر پیشرفت اقتصاد سوریه در دوران بازسازی  نیز قابل کتمان نیست. دولت مرکزی سوریه حامی تولید بوده و هست. به همین دلیل این کشور از نظر اقتصادی می تواند در میان مدت، روزهای طلایی خود را بازیابد.

روزهای اوج صادرات سوریه

نفت، کشاورزی، تولیدصنعتی و صنعت توریسم از منابع درآمد زایی دولت سوریه بوده که در حال حاضر سرمایه گذاری های بسیار زیادی برای احیای دوباره ی این دو صورت گرفته است. در حال حاضر نیز دولت اتکای زیادی به کشورهایی نظیر ایران و روسیه و چین برای تامین نیاز بخش های مختلف صنعت دارد.

اقتصاد سوریه در سالهای پیش

سوریه تا سالهای نه چندان دور کالاها و محصولات مختلف صنعتی و کشاورزی خود را به بیش از 50 کشور عربی و غیر عربی صادر می کرد که از جمله ی اینها میوه، زیتون، روغن، نفت،گاز، فسفات، پارچه، صنایع غذایی و منسوجات بود.

صنعت داروی سوریه

صنعت داروسازی سوریه جزو صنایع بسیار قوی خاورمیانه بوده است تا جایی که 60 کارخانه ی داروسازی و خطوط داروهای گوناگون، سوریه را در زمره ی صادرکنندگان بزرگ دارو قرار داده بود. در حال حاضر نیز سرمایه گذاران زیادی مشتاق سرمایه گذاری در این بخش هستند.

اقتصاد سوریه

اقتصاد سوریه

انرژی و ساختمان، موتور محرک اقتصاد سوریه

با توجه به اینکه صنعت نفت در سوریه با مشکل مواجه شده، یکی از بخش های وسوسه انگیز برای سرمایه گذران، نیروگاه های برقی سوریه است چرا که در حاضر دولت برای تامین برق کشور حمایت های خوبی را برای سرمایه گذاری در این بخش در نظر گرفته است. نیروگاه های تولید بنزین و گازوئیل نیز در صدر نیازهای دولت سوریه قرار دارد.

نقش صنعت ساختمان در رشد اقتصادی سوریه

در صنعت ساختمان سازی رشد بسیار بالا و بی نظیری مشاهده می شود تا جایی که گفته می شود یکی از عوامل بسیار مهم رشد اقتصادی سوریه، صنعت ساخت و ساز خواهد بود. با توجه به تخریباتی که در بناهای سوریه در سالهای بحران به وجود امده، نیاز مبرمی برای تامین کالاهای ساختمانی احساس می شود.

شهرک صنعتی شیخ نجار، عروس صنعت خاورمیانه

اگر با تاجرانی که تا سال 2010  در سوریه فعالیت می کردند گفت و گو کنید، به شما خواهند گفت که شهرک صنعتی شیخ نجار از عجایب اقتصاد سوریه بوده است. این شهرک بزرگ ترین و مجهز ترین شهرک صنعتی خاورمیانه بوده که تحسین تجار و سرمایه گذاران را برانگیخته است. این شهرک در حال بازسازی است و ظرفیت های خالی زیادی برای راه اندازی خط تولید دارد. این شهرک در فاصله ی 15 کیلومتری شمال شرقی حلب در مساحتی 2937 هزار متری ساخته شده. گرچه در سالهای بحران آسیب زیادی به این شهرک صنعتی وارد شد اما در شرایط حاضر که آرامش نسبی حکم فرما شده بیش از 200 سرمایه گذار بزرگ در حال فعالیت در این شهرک صنعتی هستند.

 

اقتصاد سوریه

اقتصاد سوریه

حلب، قطب اقتصاد کشور سوریه

دولت سوریه بر این باور است که استان حلب، برای شکوفایی اقتصاد سوریه نقش اساسی خواهد داشت چرا که شهرک های صنعتی و زیرساخت های باقی مانده و همچنین مزایای گردشگری، می تواند کمک شایانی به بهبود شرایط اقتصادی کند. بسیاری از بازارچه های این استان بازسازی شده و همچنین جاده ی الخندق که جزو راه های حمل و نقلی مهم حلب است تعمیر و بازگشایی شده است.

نقش شهر حلب در اقتصاد سوریه

حلب در صنایعی مانند نساجی، پنبه زنی، تولید روغن زیتون، صابون سازی و صنایع غذایی زبان زد همگان بوده است. صنعت نساجی حلب به قدری قدرتمند و شکوفا بود که در سالهای بحران بسیاری از دستگاه های پیشرفته ی نساجی توسط ترکیه به تاراج برده شد. در واقع توقف چندساله ی نساجی سوریه و سرقت دستگاه های نساجی توسط ترکیه باعث شد که نساجی ترکیه در این سالها پا بگیرد.

حلب مرکز اصلی کشاورزی در سوریه است. محصولی مثل پنبه که در وسعت زیادی کاشت می شود تامین کننده ی صنعت نساجی این استان شده است که یا به صورت خام و یا به صورت محصولات جانبی به اروپا صادر می شود.

غیر از شهرک صنعتی شیخ نجار که در بالا ذکر شد، شهرک های مهمی همچون الراموسه، اللیرمون، العرقوب در حلب واقع شده اند. صنایع شیمیایی، ماشین الات، آهن و فولاد، چرم، شیشه و چوب، پتروشیمی و لوازم خانگی جزو صنایع مهم دیگر سوریه بوده اند که سوریه نقش فعالی در انها ایفا می کرده است.

اقتصاد سوریه

اقتصاد سوریه

آینده ی اقتصاد دمشق از دید اکونومیست

مجله ی اکونومیست در باب پیش بینی رشد اقتصادی کشور های مختلف در سال 2019 می نویسد:

در میانه ی کشور هایی که در سال میلادی جدید(2019) در عرصه ی اقتصادی عملکرد قابل قبولی خواهند داشت، بالاترین رکورد در اختیار سوریه است. پیش بینی می شود نرخ رشد اقتصادی سوریه به 9 درصد برسد تا بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در میان کشور های جهان داشته باشد.

طبق این گزارش و اذعان مجلات معتبر اقتصادی دنیا، سوریه در حال یک جهش بزرگ اقتصادی است که فرصت بسیار مناسبی برای کشور هایی است که به دنبال صادرات محصولات خود یا سرمایه گذاری پایدار در این کشور هستند.

رقابت در اقتصاد دمشق

اکنون سوریه به قطب رقابتی سرمایه گذران مختلف تبدیل شده و بسیاری از برند های معروف درصدد کسب حداکثر سود از این بازار بکر هستند. سفارت خانه ی کشور های مختلف در این کشور بازگشایی شده و روابط خارجی در حال تعدیل و همکاری است.

با وجود رقبای سرسخت در سوریه اما فرصتی که در برابر ایران است در اختیار هیچ کشور دیگری نیست. همکاری و تلاش ایران برای پایان دادن به بحران سوریه باعث شده تا نگاه بسیار مثبتی نسبت به شرک های ایرانی در سوریه به وجود اید. قطعا با برنامه ریزی مناسب و سریع، می توان با همکاری های اقتصادی، سرمایه گذاری در سوریه و گسترش تجارت با سوریه ، کمک زیادی به پایان رکود اقتصادی سوریه کرد.

اقتصاد سوریه

اقتصاد سوریه