سرمایه گذاری در سوریه و سوالاتی مهم که قوانین سوریه به آن پاسخ می دهد
قانون توسعه سرمایه گذاری در سوریه که توسط دولت سوریه به تصویب رسیده است، شامل تشریح مزایا و امتیاز هایی است که سرمایه گذاران می توانند به صورت متنوع از آن بهره مند می شوند. مزایای تجارت در سوریه شامل تخفیفات، معافیت ها و ضمانت هایی می شود که سرمایه گذاران در سوریه، می توانند از آن استفاده کنند.
در اینجا سوالاتی که ممکن است یک سرمایه گذار یا شرکت ایرانی که قصد تجارت با سوریه را دارد بپرسد، طبق قانون توسعه سرمایه گذاری در سوریه پاسخ داده خواهد شد.
بله، طبق قانون توسعه سرمایه گذاری سوریه یک سرمایه گذار می تواند زمین ها یا متسغلاتی که برای احداث پروژه ی خود نیاز دارد را اجاره یا خریداری نماید. حتی اگر این مساحت بیش تر از سقف مالکیت تعریف شده در قانون باشد باز هم یک سرمایه گذار می تواند این موارد را تهیه نماید.
بله، طبق قانون، پروژه های سرمایه گذاری تحت حفاظت و حمایت کامل قانون و دولت قرار می گیرند و مورد هیچ گونه تعرضی از قبیل سلب مالکیت یا تصرف و اشغال قرار نخواهند گرفت. قوانین به صورتی وضع شده که سرمایه گذار تحت حمایت کامل دولت سوریه قرار می گیرد، البته در صورتی که خسارتی از طرف سرمایه گذار متوجه عموم شود دولت می تواند بابت جبران خسارت از سرمایه گذار غرامت بگیرد.
بله، سرمایه گذار غیر سوری و خانواده اش در طول مدت اجرای پروژه می توانند اجازه اقامت سوریه را در یافت نمایند.
بله، سرمایه گذار خارجی می تواند درامد خود را از سهم پروژه ای که در حال فعالیت است را به ارز دیگری تبدیل کرده و آن را مجددا منتقل کند.
بله، طبق قانون، سرمایه گذار می تواند سود و منافع خود را به خارج از کشور منتقل کند. در صورتی که سرمایه گذار بر اساس شرایطی فراتر از توانایی خود مثل شرایط محیطی و اقتصادی سوریه نتواند به اهداف و سود آوری خود دست یابد می تواند سرمایه ی خود را به صورت کامل خارج کند.
بله، سرمایه گذار این اجازه را دارد تا تجهیزات مورد نیاز پروژه ی خود را وارد یا خارج کند.
بله، سرمایه گذار به شرطی که مقررات مربوط به سرمایه گذاری دو جانبه و چند جانبه و قوانینی که مربوط به بیمه در کشور سوریه وجود دارد را رعایت کند، می تواند پروژه ی سرمایه گذاری خود را بیمه نماید.
در صورت اختلاف بین سرمایه گذار و نهاد های دولتی، موسسات و اشخاص، به صورت دوستانه بین طرفین مصالحه ایجاد خواهد شد. در صورت عدم مصالحه، هر یک از انها حق این که از طریق یکی از روش های زیر اقدام نماید را دارد.
1-داوری
2-دادگاه های عالی سوریه
3-دادگاه سرمایه گذاری عرب
4-بیمه سرمایه گذاری و توافق حمایتی امضا شده بین کشور سرمایه گذار یا هر کدام از سازمان های بین المللی یا سازمان های عربی
1- پروژه های مربوط به کشاورزی و بازسازی زمین
2- پروژه های صنعتی
3- پروژه های حمل و نقل
4- پروژه های آی سی تی
5- پروژه های محیط زیستی
6- پروژه های خدماتی
7-پروژه های منابع برق، نفت و معدنی
8- هر پروژه دیگری که سی ای اس(کمیسیون سرمایه گذاری سوریه) تصمیم بگیرد که از این مزایا و ضمانت ها استفاده نماید.
بله، پروژه ها اجازه اینکه تمام مایحتاج خود را از کشور مبدا تامین کنند دارند، و هیچ گونه محدودیتی علارغم ممنوعیت های وارداتی متداول در سوریه ندارند. یعنی ممنوعیت های وارداتی متداول تاثیری بر واردات این موارد ندارد.
کالاهایی که واردات آنها در پروژه های سرمایه گذاری مورد معافیت مالیاتی قرار می گیرند شامل ماشین ها، ابزار ها و تجهیزاتی که در فرایند تولید استفاده می شوند، و وسایل حمل ونقلی که در جهات غیر توریستی استفاده می شوند.
بر اساس قانون مناطق در حال توسعه سوریه به دو دسته تقسیم می شوند:
اولین منطقه سرمایه گذاری در حال توسعه: استان دمشق، مناطق روستایی دمشق، حلب، لاذقیه، طرطوس، حمس و حما
دومین منطقه سرمایه گذاری در حال توسعه: شامل استان دارا، سویدا، قنیطریه، دیرالزور، رقعه، حسکه و ادلب
بله، با یک درخواست به نماینده ی وزارت اقتصاد و تجارت سوریه قابل انجام است.
این موارد بخشی از مهم ترین سوالاتی بود که معمولا سرمایه گذاران برای تجارت با سوریه می پرسند. اگر شما هم قصد سرمایه گذاری دارید و نسبت به قوانین و مقررات کشور سوریه نیاز به کمک یا مشاوره دارید، می توانید در قسمت نظرات یا اینجا سوالات خود را مطرح کرده تا کارشناسان شرکت تجاری سرمایه گذاری نورالفرات در اسرع وقت به سوال شما پاسخ دهند.